+45 20 80 14 50 info@frivilligcenterlemvig.dk
Menu
Rigtige mænd kommer også i krise – ny Kom Videre Mand-gruppe starter 2. maj
Skrevet d. februar 08, 2022

Rigtige mænd kommer også i krise – ny Kom Videre Mand-gruppe starter 2. maj

Frivilligcenter Lemvig søger deltagere til ny samtalegruppe for mænd, der står i en vanskelig livssituation. Gruppeforløbet ’Kom Videre Mand’ starter den 2. maj og varer otte uger. 

Den første mandag i maj 2022 byder Frivilligcenter Lemvig velkommen til en ny samtalegruppe for mænd, der vil videre efter for eksempel en skilsmisse, en fyring eller stress.

- Skilsmisse, arbejdsløshed eller stress er en barsk omgang. Mange mænd har svært ved at dele deres tanker og følelser, når livet gør ondt. Kvinder er ofte bedre til at bruge deres netværk, siger leder af frivilligcentret Jørgen Krogh.

- Kom Videre Mands gruppeforløb har vist sig at være en god metode til at hjælpe mænd i krise videre. Det særlige ved ’Kom Videre Mand’ er, at tilbuddet er udviklet af mænd for mænd. Gruppen ledes af en erfaren gruppeleder, og forløbet og møderne har en klar struktur. Erfaringerne viser, at det gavner at tale i stedet for at tænke. At få mulighed for at fortælle sin historie til andre i samme situation i et trygt rum giver noget særligt.

Otte mænd i otte uger 

I gruppeforløbet mødes otte mænd en gang om ugen i otte uger og arbejder med forskellige temaer. Gennem samtaler og øvelser får deltagerne redskaber og inspiration til at komme videre. De finder fokus og får overblik, får vækket deres ressourcer og får mere livskraft.

- Når man taler med andre mænd, der står i en lignende situation, får man gjort op med forestillingen om, at man som mand skal kunne klare det hele alene. Samtidig kan man blive inspireret af, hvordan andre griber det an, siger Jørgen Krogh. 

Gruppelederen har selv ’været der’

Mandegruppen ledes af Allan Andersen, som er uddannet inden for Kom Videre Mand-konceptet og selv har deltaget i et gruppeforløb, da han stod i en livskrise. Allan Andersen har en bred erhvervserfaring fra både det offentlige og private arbejdsmarked. I dag er han aktiv billard- og golfspiller.

Mænd, der er interesserede i at deltage i gruppeforløbet med start den 2. maj , skal i første omgang tage kontakt til Jørgen Krogh i Frivilligcenter Lemvig. På basis af en samtale besluttes det i fællesskab, om tilbuddet er relevant. Man deltager anonymt, og det er gratis at være med.


Kontakt
Jørgen Krogh
Frivilligcenter Lemvig
Tlf. 2080 1450

Kursus i brugen af Facebook & Instagram!

Tirsdag den 24. maj kl. 16.00 – 21.30De Frivilliges Hus, Vasen 14, Lemvig Sociale medier som fx Facebook og LinkedIn er effektive kommunikationska... Læs mere maj 05, 2022

Café Fri og tilflytternetværk

Vi havde i mandags besøg af TV MIDTVEST til en snak om tilflyttere og hvad vi som kommune gør for at byde dem velkommen. Omdrejningspunktet var båd... Læs mere maj 05, 2022

Hvem skal have årets frivilligpriser? Indstil din kandicat

Hvert år bidrager 7000 frivillige i Lemvig Kommune til at sikre velfærden for os alle. Kender du en frivillig, der har gjort en særlig indsats, så... Læs mere april 27, 2022