Kontoret: +45 20 80 14 50 Mandag, torsdag og fredag fra kl. 08:00 til kl. 12:00 info@frivilligcenterlemvig.dk
Menu
Vil du være frivillig

Vil du være frivillig?

Som frivillig gør du en stor forskel for andre - samtidig med at du selv får rigtig meget igen. Lemvig Kommune har et rigt og mangfoldigt foreningsliv med masse af muligheder for spændende frivilligt arbejde.

Tilbud om en frivilligsamtale
Vil du gerne være frivillig, men ved du ikke hvor du skal starte? Vi vil gerne tilbyde dig en uforpligtende frivilligsamtale, hvor vi sammen kan snakke os frem til, hvilket frivilligt arbejde der passer til dig. Book din samtale her.

Overvejelser før du vælger et frivilligt arbejde
Hvis du har besluttet, at du gerne vil være frivillig, kan det være svært at vælge det helt rigtige sted. Her er nogle af de overvejelser, du med fordel kan gøre dig, inden du vælger:

Hvad vil du gerne arbejde med?
Når du skal vælge, hvor du vil lægge din frivillige indsats, kan du overveje, om du vil beskæftige dig med noget, du er god til, eller med noget du gerne vil lære eller blive bedre til. Mange organisationer efterspørger frivillige med erfaring eller uddannelse inden for specifikke faglige områder, hvor du vil kunne bidrage med de kompetencer, du allerede har. Du kan også vælge frivilligt arbejde, som giver dig mulighed for at afprøve dig selv på nye måder og lære noget nyt.

Hvem vil du gerne hjælpe?
Er der en bestemt sag, du brænder for, eller nogle bestemte målgrupper, du har en særlig interesse i – fx børn, ældre, flygtninge eller kræftramte?

Hvor meget tid kan du bruge?
Overvej hvor meget tid du kan og vil afsætte til frivilligt arbejde. Uanset om du har to timer om måneden eller fire timer om ugen, er der et frivilligt arbejde, der passer til dig. Men det er vigtigt, at du finder et frivilligt arbejde, der passer til din dagligdag.

Hvad vil du have ud af at lave frivilligt arbejde?
Nogle bliver frivillige for at støtte en sag, de brænder for. Andre gør det for at blive en del af et socialt fællesskab med andre frivillige. Ingen motiver er bedre end andre, men det er vigtigt, at være afklaret om, hvad netop din motivation er. Det kan have stor betydning for, hvilket slags frivilligt arbejde der passer til dig. Nogle steder er du tæt på foreningens brugere, andre steder laver du mest praktisk eller organisatorisk arbejde. Nogle steder arbejder man meget individuelt, mens man andre steder samarbejder med andre frivillige. Det er en god idé at tage en snak med foreningen om, hvorvidt det frivillige arbejde passer til dine ønsker, inden du starter.